...

Alternatieve energie: Barnabus

10 april 2006, 00:06 | US Markets Redactie | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Deze keer kijkt Edwin naar het fonds Barnabus Ener­gy Corp. (BBSE.OB) uit de sec­tor Alter­natieve Energie … En jawel, zoals enkele weken gele­den beloofd plaats ik hier af en toe een aan­deel uit de sec­tor “alternatieve energie†… Het bedri­jf is actief in de pro­duc­tie van zon­necellen en in waterontzilt­ing … Een analyse door Edwin Van­damme …
BARNABUS ENER­GY CORP (BBSE.OB)
SEC­TOR: ALTER­NATIEVE ENERGIE
En jawel, zoals enkele weken gele­den beloofd plaats ik hier af en toe een aan­deel uit de sec­tor “alternatieve energie”.
Deze keer is dat Barnabus Ener­gy. Het bedri­jf is actief in de pro­duc­tie van zon­necellen en in waterontzilting.
Hoewel som­mi­gen nogal schrik hebben van aan­de­len die “over-the-counter” noteren blijken daar vanu­it tech­nisch oog­punt bekeken wel eens par­elt­jes tussen te zit­ten. Over-the-counter betekent dus niet per defin­i­tie dat alle aan­de­len daar te mij­den zijn.
Dit ter zijde, wat zien we bij Barnabus en waarom koos ik dit aandeel?
Kijkt u even naar de beweg­ing in de nvi. Na de vorm­ing van een dubbel­top in het aan­deel in sep­tem­ber-decem­ber vol­gt er een dal­ing. Heel logisch … Gedurende die dal­ing echter bli­jft de NVI gewoon zijwaarts bewe­gen en vol­gt hij op geen enkel ogen­blik de dal­ing in het aan­deel. Inte­gen­deel, de nvi sti­jgt zelfs terug naar zijn vorige top­zone toe om pas in het laat­ste gedeelte van de aan­de­len­dal­ing nog even onderuit te gaan. Zodra de aan­de­lenko­ers terug sti­jgt vliegt de nvi naar boven als een pijl uit een boog. Met die sti­jging zit de nvi al heel wat hoger in vergelijk­ing met de highs die het aan­deel vroeger neerzette. Duidelijk uit­ge­spro­ken posi­tieve diver­gen­tie dus.
Bek­ijken we dan ook even wat de obv intussen deed dan zien we daar weliswaar een min­der uit­ge­spro­ken beweg­ing als bij de nvi maar van een dal­ing of enig teken wat op een mogelijke terug­val wijst valt ook hier niets te merken. 
De actie in de twee vol­umeindi­ca­toren doet me dan ook besluiten dat de terug­val, hoewel die meer als 50% bedroeg ten opzichte van de top, geen fun­da­mentele wijzig­ing in de trend heeft teweegge­bracht. Ik ben dus van mening dat we de bodem in het aan­deel gezien hebben en dat met deze cor­rec­tie het leed gele­den is.
Welke sig­nalen zijn er nog die we als posi­tief kun­nen beschouwen? Dit zijn er toch enkele:
  • De macd maak­te een dubbele bodem tussen decem­ber en maart. Posi­tieve diver­gen­tie dus tussen macd en koers. Tevens staat de macd op het punt zijn 0‑lijn opwaarts te breken wat eve­neens als koopsig­naal in aan­merk­ing mag genomen worden.
  • DI+ kruist DI- naar boven. De gerichtheid in het aan­deel of noem het de kracht is dus omges­la­gen van negatief naar posi­tief. De ADX zit ruim boven de 20-grens en duidt dus op trendmatigheid.
  • Welles Volatiltyli­jn is opwaarts gekruist door de koers wat een koopsig­naal opleverde.
  • De koers noteert nu 1.71 usd en ik zou gaan voor koersen van in eerste instantie rond de 2 usd. Rond die niveaus zou ik echter niet aan verkopen gaan denken maar zou ik me wel gaan bescher­men met een stop. De reden hier­voor is dat ik de hele peri­ode van terug­val als een half­mast kan beschouwen. Dit is mogelijks, en ik wens toch te benadrukken dat het hier bijlange nog geen zek­er­heid betre­ft, op de muziek vooruit lopen maar indi­en dit zo is dan hebben we met de sti­jging van het aan­deel tot 2.5 usd nog maar het begin van de sti­jging gezien en gaat het aan­deel in de vol­gende maan­den veel hoger waar­bij ik dan zek­er mik op koersen boven de 3usd…….als het daad­w­erke­lijk een vlag betre­ft natuurlijk.

Edwin Van­damme
© US Markets 

10 april 2006
Onder­getek­ende is tech­nisch anal­ist bij US Mar­kets en schri­jft daar­naast columns, analy­ses en financiële bericht­en. Hij heeft op het moment van schri­jven geen materieel belang of bez­it in de bespro­ken fond­sen of bedri­jven uit dit artikel.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.