...

Vertrouwen

29 augustus 2009, 09:25 | US Markets Redactie | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De over­he­den hebben de afgelopen maan­den de economis­che domi­nos­te­nen met kun­st- en vlieg­w­erk (stim­uleren, geld drukken, hulp van Gold­man Sachs) weer recht gezet. Naar mijn mening staan ze zeer wankel. Een klein zucht­je economis­che tegen­wind en de hele boel valt weer om.

Een bij­zon­der verdeelde markt afgelopen week. Chi­nese aan­de­len gin­gen opnieuw onderuit, Europa steeg 1 – 2% en Ameri­ka vri­jwel onveran­derd. Ook Goud, Olie en Dol­lar sta­biliseer­den . Grote win­naar afgelopen week was Zil­ver met een winst van bij­na +4%. Afgelopen week zagen we over­we­gend posi­tief bedri­jf­s­nieuws maar opval­lend genoeg lok­te dit weinig nieuwe kopers. 


De economis­che cijfers vallen de afgelopen tijd mee. Hoe is het mogelijk dat er groei is? Sim­pel, bedri­jven kon­den groeien door te krimpen. Mee­val­lende resul­tat­en door snoeien, besparen en afbouwen. Groeien door uit­brei­din­gen of aan­wervin­gen is niet aan de orde . Née, een economis­che groei vanu­it onderne­min­gen zit er voor­lop­ig niet in. De over­heid kun­nen we ook ver­geten want die hebben zich al ver genoeg in de schulden gesto­ken. Het estafettestok­je moet dus weer overgenomen wor­den door de con­sument. Wel de werkeloosheid neemt nog steeds toe en ook de con­sument zit behoor­lijk in de schulden. Die bli­jft dus liev­er thuis op de bank zit­ten met een zak chips i.p.v. zich nog verder in de schulden te steken om over­bod­ig te consumeren.


Bernanke en de over­he­den hebben de afgelopen maan­den de economis­che domi­nos­te­nen met kun­st- en vlieg­w­erk (stim­uleren, geld drukken, hulp van Gold­man Sachs) weer recht gezet. Naar mijn mening staan ze zeer wankel. Een klein zucht­je economis­che tegen­wind en de hele boel valt weer om. Bernanke probeert de con­sument weer vertrouwen te geven door de rente op vri­jwel 0% te houden en aan­de­lenko­ersen op te stuwen. Maar het vertrouwen van de con­sument is behoor­lijk geschaad .


Vertrouwen komt namelijk te voet en gaat te paard aldus een Oer-Hol­lands spreek­wo­ord. De (Cen­trale) Banken hebben het vertrouwen van de con­sument behoor­lijk onder­mi­jnd. De Banken wor­den met mil­jar­den ste­un (lees geld­ma­chines en belastin­gen) overeind gehouden en de con­sument wordt zoet gehouden met wat pre­mies (auto’s, huizen) om opnieuw te gaan (over)consumeren. Helaas zit de con­sument al zwaar in de schulden en is het vertrouwen allang te paard vertrokken…… 
Voor­dat het vertrouwen van de con­sument (te voet) terugkomt en hij/​zij weer echt gaat con­sumeren zal nog behoor­lijk wat tijd duren.



NIEUW

Onze anal­ist Elmer is de afgelopen weken inten­sief bezig geweest met een betrouw­bare poging om de datum voor de TOP van 2009 voor de finan­ciële mark­ten te bepalen. Hij heeft niet alleen zijn beproefde meth­o­d­en hier­voor gebruikt maar zelfs i.s.m. leg­en­darische anal­ist Christo­pher Car­olan (o.a.

de ontwikke­laar van de Spi­ral Cal­en­dar) een nieuwe benader­ing ontwikkeld. Vol­gens de laat­ste analy­ses van Elmer is de TOP nabij. 


Wilt u de exacte datum weten voor de mogelijke TOP en weten waarop deze TOP is gebaseerd? Neem dan nu een intro­duc­tie abon­nement op het 2‑wekelijkse analy­ser­ap­port De Zon, de Maan en Uw Beleg­gin­gen’. In de edi­tie van dit week­end (30 augus­tus 2009) zal Elmer zijn uitkom­sten en uit­leg met u delen.


Tijdelijk spe­ci­aal intro­duc­tieabon­nement op De Zon, de Maan en Uw Beleg­gin­gen met 40% kort­ing voor 69 euro tot 1 feb­ru­ari 2010


Meer info en bestellen via http://​www​.gan​ntrad​er​.org/​n​l​/​g​t​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​/​d​e​-​z​o​n​-​d​e​-maan – uw-beleggingen/index.html


P.s. Elmer zal u ook met een bereken­ing aan­to­nen wan­neer in 2010 de finan­ciële mark­ten waarschi­jn­lijk een belan­grijke bodem vor­men.








Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.