...

Ontknoping

7 maart 2009, 20:04 | US Markets Redactie | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Een vleug­je vraag in de markt kan een soort domi­no-effect hebben waar­bij de sti­jging heel hard kan gaan. Bear­markt ral­lies zijn vaak kort maar hevig. Natu­urlijk moet je wel goede argu­menten hebben om in een bear-martk te anticiperen op een ral­ly.

De belan­grijk­ste con­clusie afgelopen week in Brains & Analy­sis was: Beurzen zit­ten in cli­max­fase. Einde dal­ing waarschi­jn­lijk eind deze week/​begin vol­gende week (pref­er­ent 56 en 9 maart).

De mark­ten zijn thans hele­maal murw. Doom en Gloom over­heerst maar er is ook een soort lethargie. Vri­jwel nie­mand lijkt meer te geloven in een her­s­tel. Iedereen wacht op een AEX van 180, 150 of zelfs nog lager. In de Dow Jones zijn de sce­nar­ios zelfs nog grim­miger 5000, 4000. Roept u maar! Nu wil ik absolu­ut de huidi­ge economis­che sit­u­atie niet af doen als zoals het valt alle­maal best mee. Née, er zijn serieuze prob­le­men en die moeten en zullen opgelost wor­den. Dat heeft tijd nodig, veel tijd. Er gaan ongetwi­jfeld kop­pen rollen. Bedri­jven gaan over de kop of wor­den (tijdelijk)genationaliseerd. Niets nieuws onder de ZON. De beurzen en alles in de natu­ur ver­loopt in cycli. UP en DOWN. Zo is het alti­jd geweest en zo zal het ook alti­jd blijven. 

Mijn cycli ‑analy­ses wijzen erop dat we thans op een belan­grijk draaipunt staan (pref­er­ent 5÷6÷9 maart). Thans noteren we exact op het pref­er­ente draaipunt en noteren de beurzen op nieuwe dieptepun­ten. In zow­el de AEX, DAX en SPX noteren de koersen dicht­bij de enige weken gele­den al berek­ende koersdoelzones. 

Ik stipte zojuist al even aan dat op de beurzen een Doom en Gloom stem­ming heerst en nie­mand meer gelooft in een flinke sti­jging. Vri­jwel iedereen heeft de hand­doek in de ring gegooid (zijn aan­de­len verkocht en staat aan de zijli­jn of zit short). Er is naar mijn inschat­ting weinig voor nodig om de mark­ten van richt­ing te lat­en veran­deren. We hebben thans een long­posi­tie ingenomen anticiperend op een sti­jging die nog niet is ingezet.

Een vleug­je vraag in de markt kan een soort domi­no-effect hebben waar­bij de sti­jging heel hard kan gaan. Bear­markt ral­lies zijn vaak kort maar hevig. Natu­urlijk moet je wel goede argu­menten hebben om in een bear-martk te anticiperen op een ral­ly. Wel ik heb u al enige weken aange­toond via ver­schil­lende analy­ses dat 5÷6÷9 maart waarschi­jn­lijk de bodem zal wor­den geplaatst en een flinke ral­ly wordt ingezet. Deze week zal blijken of mijn Cycli, Gann en Elliott analy­ses cor­rect zijn en de ral­ly zal starten. Op pag. 16÷19÷22 vin­dt u de meest waarschi­jn­lijke glob­ale koers en tijd routes die de AEX/DAX en SPX waarschi­jn­lijk de komende tijd gaan bewan­de­len. Ik wil u deze week opnieuw enige extra bewi­jskracht aan u tonen waarom de kans extreem groot is dat deze week een ral­ly zal inzetten mid­dels enige sentimentsindicatoren.

Wilt u het ver­volg lezen van onze analy­ses? Neem dan geheel vri­jbli­jvend een gratis 30 dagen proe­fabon­nement op Gan­nTrad­er Brains & Analy­sis. Inschri­jven kan via www​.gan​ntrad​er​.org/cms











Brains & Analy­sis bestaat uit drie onderde­len:

1. Fun­da­mentele analyse: Vli­jm­scherpe achter­gron­dar­tike­len, fun­da­mentele- en macro economis­che analy­ses en een mod­el­porte­feuille (beleg­ging­shori­zon 3 maan­den) door Ype schaap, voor­ma­lig directeur insti­tu­tion­al sales bij Kem­pen & Co. Ype neemt geen blad voor de mond en deelt me u zijn onovertrof­fen inside informatie. 

2. Tech­nis­che analyse: Via gea­vanceerde tech­nieken van o.a. Elliott en Gann wor­den nauwkeurig koop- en verkoop niveaus bepaald. Maar anal­ist Jan van Gemeren heeft als spe­cialiteit om ook aan te geven wan­neer te kopen of te verkopen door exacte tijd­doe­len aan te geven. Dus u kri­jgt inzicht in WAAR en WAN­NEER te kopen/​verkopen. Jan van Gemeren is voor­ma­lig ver­mo­gens­be­heerder en al ruim 20 jaar een bek­ende en gere­specteerde tech­nisch-anal­ist en colum­nist. Jan schri­jft o.a. regel­matig voor het Finan­ciële Dagblad.

3. Psy­cholo­gie: Dit aspect van beleggen wordt vaak zwaar onder­schat echter is van doorslaggevende beteke­nis om een suc­cesvol beleg­ger te zijn. Als beleg­ger zijn we onder­he­vig aan emoties. Ken U zelf en u bent u beter beleg­ger. Anal­ist Jos Magen­dans zit momenteel in het derde school­jaar van de bach­e­lor oplei­d­ing Psy­cholo­gie aan de Uni­ver­siteit Twente.

Gemid­deld bestaat het weke­lijkse analy­ser­ap­port Brains & Analy­sis uit 25 – 30 pag­i­nas en het Mid­weeks tussen­ti­jdse rap­port uit 10 pag­i­nas. Daar­naast kri­jgt u als abon­nee exclusief toe­gang tot het besloten Brains & Analy­sis forum. Hier wor­den tussen­ti­jds korte analy­ses geplaatst en com­men­taar gegeven op economisch nieuws. U kunt op het forum vra­gen stellen aan de anal­is­ten of aan andere abonnees.

Wilt u het ver­volg lezen van onze analy­ses? Neem dan geheel vri­jbli­jvend een gratis 30 dagen proe­fabon­nement op Gan­nTrad­er Brains & Analy­sis. Inschri­jven kan via www​.gan​ntrad​er​.org/cms


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.