...

NIEUWE BUBBEL OP KOMST?

6 december 2008, 13:37 | Guy Boscart | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De reac­tie van de mens staat weer cen­traal hier, nu men het doorkri­jgt dat er niet meer in aan­de­len of andere spec­u­latieve zak­en moet wor­den gein­vesteerd denkt men lat­en we maar de veilige haven opzoeken … En ja hoor, de oblig­aties wor­den plots inmens pop­u­lair waar­door de koersen exploderen … De vol­gende BUBBEL die gaat barsten .…

DE NIEUWE BUBBEL OP KOMST

Dat de T‑Bond zo oploopt is omdat men niet meer weet waar men naar­toe moet met het geld, plots bedenkt men zich o ja… de BONDS zijn de veilige haven dus we stop­pen het kap­i­taal daar maar in. De Bonds wor­den dan ook in no time enorm pop­u­lair en daarom zien we de koers oplopen en de rente erop afnemen. 

Maar, zoals het da afgelopen weken is gegaan breekt natu­urlijk weer alle records. Nooit eerder wist de bek­ende Amerikaans T‑BOND zo snel en zoveel te sti­j­gen in zo‘n korte tijd. Stond de T‑BOND op 1 novem­ber nog op 112,5, nu staat diezelfde T‑BOND op maar lief­st 135. Een sti­jging van ongeveer 20% in nog geen maand tijd. En dat voor een BOND beste lez­ers!! Het is ook nog zo dat de T‑BOND nooit eerder zo hoog stond en dat op het moment dat elke over­heid er nog NOOIT eerder zo slecht voor stond !!

Zo ziet u maar dat men het niet meer weet, alles wat er gaande is de afgelopen weken en zelfs over het gehele jaar moest met een bepaalde fac­tor van over­dri­jv­ing plaatsvin­den. Denk aan de eerdere sti­jgin­gen van de grond­stof­fen gevol­gd door een enorme dal­ing die zijn weer­ga niet kent. Type­r­end bij het ver­loop van een bubbel is dat deze elke keer tot barsten komt. Zie dit jaar als voor­beel maar de beurzen, denk ook aan China_​en Brazil­ië waar ook de plaat­selijke beurzen een soort bubbelver­loop lieten zien die tot barsten kwa­men. Maar ook de Olie_​, de banken­bubbel, de huizen­bubbel en de diverse met­al­en zoals Koper_​, Aluminium_​enz.…. Alles kwam terug tot waar­den die er ston­den voor de lucht erin liep.

T‑BOND

Daarom kom ik nu met de T‑BOND als voor­beeld van een nieuwe mogelijke bubbel, dit kan de laat­ste wor­den want nu vliegt het geld blijk­baar mas­saal naar deze zoge­naamde veilige haven. Maar hoe veilig is deze haven?

Mensen lijken het niet door te hebben, ook nu weer niet. Waarom? 
Is deze haven wel zo veilg? Denk aan wat de over­he­den alle­maal aan het doen zijn, ik ben de tel al lang kwi­jt hoor maar ik denk dat er in 2008 alleen al meer geld over de brug werd gegooid dan gedurende de afgelopen 50 jaar. 

En waar haalt de staat dat geld van­daan? Juist, via lenin­gen. Staat­slenin­gen als we het bek­ijken over het alge­meen. Er zijn natu­urlijk ook nog veel andere wegen maar dat is wel een heel belan­grijke weg. Daarom vraag ik me af hoe men in hemel­snaam zoveel geld richt­ing de staat stu­urt ter­wi­jl men moet weten dat het er aan de andere kant dubbel zo snel weer uit gaat. Met het tem­po dat de schulden­last groeit zal men nooit in staat zijn om het lat­er terug te betal­en of speculeert men hier op hoop dat alles wel goed komt? 

Goed, ik weet ook wel dat de Bond 30 jaar is maar waarom zou men daar nu de hoofd­pri­js voor moeten betal­en? En dat ter­wi­jl men er redelijk zek­er van kan zijn dat de T‑Bond tussen nu en pak­weg 1 a 2 jaar gewoon weer in de buurt van de 110120 zal staan of zelfs nog lager. Een beet­je vreemd dit alles, of is het een geza­melijke actie om de pri­js zo hoog en optisch gun­stig te pri­jzen? Alle­maal zak­en waar ik me vra­gen bij moet stellen. Toch voelt het zek­er niet goed aan dit alles. Van­daar dat ik er vanu­it ga dat dit ver­loop niet door kan zetten en dat de met lucht opge­blazen sti­jging plots leeg zal lopen. Daarom bli­jf ik erbij dat de BOND markt aan de vooravond staat van een forse correctie.

Ik heb hieron­der 2 grafieken geplaatst om aan te tonen dat het ver­loop nogal over­dreven is. Een korte ter­mi­jn en een lange ter­mi­jn grafiek ziet u.

Via de ser­vices anticipeer ik daarop, om u in te schri­jven en info meer info te bekomen kunt u dit via deze link…

Lange ter­mi­jn

Guy Boscart
US Markets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.