...

Mogen we u voorstellen: Howard Stern

10 januari 2006, 18:34 | US Markets Redactie | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Hij heeft zichzelf uit­geroepen tot ‘King Of All Medi­a’, is in de VS wereld­beroemd en berucht voor zijn onge­zouten uit­sprak­en, bru­tale humor en de schaamteloze wijze waarop hij omspringt met de gas­ten van zijn shows … Nu heeft hij de kracht­en gebun­deld met de beursgeno­teerde Sir­ius Satel­lite Radio. Benieuwd wat daar­van komt …

Mogen we u voorstellen: Howard Stern
De figu­ur waarover we het dit­maal willen hebben, is geboren in New York op 12 jan­u­ari 1954 en is/​wordt dus 52 jaar, voor diege­nen die een kaart­je of een e‑mailtje willen sturen.
Zoals u kunt zien op boven­staande foto, laat hij zich meestal fotografer­en met een zon­nebril, kwest­ie om wat afs­tand te schep­pen met het pub­liek, denken we. En die afs­tand kan hij wel gebruiken, want zoals we in de inlei­d­ing zeg­den, is zijn onbeperk­te drang om te shock­eren. Dat doet hij met een controversiële humor, die niets schuwt. Zoals een olifant in een eta­lage vol kristallen vazen schudt hij het Amerikaanse medi­a­land­schap door elka­ar met zijn grap­pen over seks, racisme, scat­olo­gie, religie en zo meer.
Maar zoals het een echte nar betaamt, mag hij alles zeggen en wordt hij ervoor nog geprezen ook. Hij geldt als num­mer 1 van de radiop­er­son­aliteit­en in de VS en hij is zek­er de meest betaalde van hen. 
Hij heeft een eigen, druk bezochte web­site (www​.howard​stern​.com) en hier­boven ziet u een recent logo i.v.m. zijn samen­werk­ing met Sir­ius Satel­lite Radio sinds gis­teren 9 jan­u­ari 2006.
Daar zit­ten de luis­ter­aars al lang te pope­len om dagelijks hun idool op de eigen fre­quen­ties te beluis­teren met zijn dubbelzin­nige, mens- en vooral vrouwon­vrien­delijke uit­sprak­en of om te horen hoe hij mensen afkraakt in interviews. 
Het radio­sta­tion Sir­ius mag zich, net als de heer Stern, in de VS beroepen op wereld­beroemd­heid. Het sta­tion heeft meer dan 10 miljoen leden en is te horen via 120 kanalen. Wel bij­zon­der is het feit, dat op deze kanalen geen ‘commercials’ te horen zijn. Sir­ius brengt muziek in diverse gen­res, ontspan­ning, sport, nieuws, weer­bericht­en en verkeersinfo. 
Wij ver­meld­den het bedri­jf Sir­ius Satel­lite Radio trouwens onlangs in ons artikel De commerciële top­pers voor 2006 . Sir­ius is beursgeno­teerd (Nas­daq: SIRI) voor wie het mocht interesseren. 
Uit boven­staande grafiek blijkt, dat SIRI sinds begin 2005 een zijwaartse trend vol­gt. Zullen de beleg­gers het aan­deel naar boven stuwen, nu ze weten dat Howard Stern deel uit­maakt van het bedri­jf? In alle geval een pop­u­lar­iteit­stest voor het radio-idool. Bij Sir­ius lijken ze erin te geloven, want ze had­den 500 miljoen dol­lar veil voor het contract…
Nog iets over lev­en en werken van de Howard Stern. Reeds als stu­dent zat hij aan de knop­jes te draaien van een ama­teuris­tis­che radios­tu­dio, samen met medestu­den­ten van Boston Uni­ver­si­ty, waar hij een licen­ti­aats­diplo­ma Com­mu­ni­catie behaalde. Howard bracht een eigen show, die na de eerste uitzend­ing al prompt geschrapt werd dor de spon­sors. Hij had nl. het idee opgevat, mensen voor de micro hun erg­ste zon­den te doen opbiechten.
Maar voor hem was dat geen afgang, inte­gen­deel. De felle afwi­jz­ing van zijn show was voor hem het bewi­js van de impact ervan en hij besefte dat hij het gat in de markt gevon­den had. Hij ging zijn ideeën en dien­sten verkopen aan een menigte radio­sta­tions en hij vond gehoor, kreeg kansen en genoot enorm succes. 
En Howard kan niet alleen schuine mop­pen tap­pen of mensen beledi­gen van achter zijn micro. Hij kan ook schri­jven. In 1993 ver­scheen zijn auto­bi­ografie ‘Private Part­s’ en in 1995 vol­gende ‘Miss Amer­i­ca’. Zijn eerste boek werd ook ver­filmd met in de hoof­drol – hoe kan het anders – Howard him­self. Verder leverde hij filmscenario’s (rond zijn per­soon) af en scripts voor shows (idem).
Op dit ogen­blik is Howard Sterns niet gehuwd. Na 21 jaar huwelijk schei­d­de hij van de sociale help­ster Ali­son Berns. Ondanks al het begrip en geduld dat ze beroepshalve had, kon ze blijk­baar de drukke agen­da en de rom­melige lev­enssti­jl van haar part­ner niet meer aan. 
De foto hier­boven toont Howard met zijn huidi­ge vriendin, Beth Ostrosky. Op de foto zit lijkt het dat ze zit te denken: ‘Zou ik nu in een lach schi­eten of hem een hengst voor zijn kop verkopen?’ Howard zelf lijkt er niet gerust in…
Jan Van Besauw
Colum­nist voor US Markets

10 jan­u­ari 2006.
Onder­getek­ende is gepen­sioneerd, hij schri­jft voor US Mar­kets columns en financiële bericht­en. Hij heeft op het moment van schri­jven geen materieel
belang of bez­it in de bespro­ken fond­sen of bedrijven .


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.