...

Holland-België: uitslag eerste ronde

2 april 2005, 16:09 | US Markets Redactie | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Het eerste kwartaal van de gesimuleerde beleggingswedstrijd Holland-België zit erop. De prestaties van de selecties uitgevoerd door Nederlandse en Belgische experts worden met elkaar vergeleken. Het is natuurlijk nog veel te vroeg om conclusies te maken voor de einduitslag, maar toch...


Holland-België: uitslag eerste ronde

Sinds het begin van dit jaar volgen we twee portefeuilles op, samengesteld op basis van de prognoses voor 2005 van resp. Nederlandse en Belgische experts.

Het gaat wel om gesimuleerde beleggingen, waarbij we uitgingen van een fictief werkkapitaal van 100.000 euro per land. Van elk aandeel werd voor eenzelfde waarde een LONG-positie genomen.

Nu het eerste kwartaal van 2005 alweer voorbij is, is het tijd om te kijken of er zich een trend aftekent. We laten de cijfers aan het woord.

Eerst het resultaat van Nederland.


De winst over de gehele portefeuille is bijna 5,6%. De mooiste prestaties komen van DSM (+16%), Hagemeyer en Vedior, beide +16% en Koninklijke Ahold (+12%°. Rode lantaarn is Versatel met bijna 18% verlies.
En hoe hebben de Belgen het gedaan?
De Belgen komen als overwinnaars uit de eerste ronde met een globale winst van bijna 9,6%, 4% meer dan Nederland. De sterkste aandelen waren D’Ieteren (+33%), Ackermans & van Haaren (+25%), Solvus (+22%), EVS (+20%) en Omega Pharma (+14%). Aan het staartje bengelen Barco en Icos Vision, beide met ca 6% verlies.
Afspraak rond 1 juli, dan is de competitie al in de helft. Het kan nog spannend worden!

© Jan Van Besauw
Columnist voor US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.