...

Geestverruimend Beleggen

24 januari 2009, 05:41 | US Markets Redactie | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Doet u er mee wat u wilt maar ik neem het zek­er niet serieus wat die CBS-ers en CPB-ers uitkra­men.

Het lijkt wel of het CBS aan geestver­ruimende mid­de­len zit want deze week bracht­en ze het bericht naar buiten dat de huizen­pri­js aan het sti­j­gen is. Ja, u leest het goed. Nie­mand kan zijn huis nog kwi­jt, tegen elke kop­er staan in jan­u­ari ruim 11 verkop­ers maar de pri­jzen sti­j­gen. Ik las het artikel, waarin het CBS meldde dat er flink in huizen gehan­deld is en dat de verkoop­pri­js met 0.2% was geste­gen in de maand decem­ber, met afgrijzen. 

Natu­urlijk wor­den er nog in de laat­ste maand van het jaar zak­en gedaan en zelfs meer dan in novem­ber maar dat is al zo sinds de mid­deleeuwen in de huizen­markt. Wat mij echter ver­baas­de is dat het CBS het feit brengt met een grote stel­ligheid alsof er ner­gens iets aan de hand is. Bij wie u overi­gens u huis kwi­jt kunt voor een betere pri­js dan wat u novem­ber werd betaald is 239.528 huizen­verkop­ers op Fun­da nog niet hele­maal duidelijk.

Cen­trale bureaus zijn trouwens hele­maal geweldig in het verkracht­en van cijfers met de realiteit want wat dacht u van het CPB dat een economis­che krimp van wel 0.75% in 2009 voorzi­et. Die .75 klopt wel maar die 0 niet. Het zal eerder 3.75% dan 2.75% krimpen in 2009. In Ier­land waar de groei van de economie in de laat­ste jaren enorm was verwacht men voor 2009 een krimp van 4% en dat kan zelfs nog erg­er wor­den was de opmerk­ing die er direct bij gemaakt werd. Dus doet u er mee wat u wilt maar ik neem het zek­er niet serieus wat die CBS-ers en CPB-ers uitkramen.


Geheel andere gelu­iden horen we van het Inter­na­tion­aal Mon­e­tair Fonds. Deze voor­spelt dat de Duitse economie dit jaar met 2,5 pro­cent zal krimpen. Daarmee zijn de economen van het IMF nog somberder dan de Duitse over­heid zelf. Die voor­spelde woens­dag een krimp van 2,25 pro­cent. Bei­de voor­spellin­gen wijzen op de diep­ste economis­che recessie sinds de Tweede Wereldoorlog. 

Het gaat dus slecht met de economie en dat zal waarschi­jn­lijk ook in de rest van 2009 zo bli­jven. Wel is het zo dat de finan­ciële mark­ten al sinds okto­ber 2008 over­we­gend in een brede trad­in­grange fluctueren. De AEX beweegt al sinds okto­ber 2008 tussen de 220 en 290 en de SPX tussen de 740 en 1000. Belan­grijke kant­teken­ing is wel dat de finan­ciële waar­den mon­di­aal vri­jwel allen lager noteren dan in oktober/​november 2008.

In Gan­nTrad­er Mar­ket Analy­sis weer uit­ge­brei­de analy­ses. De neer­waartse koers­doe­len die we de afgelopen weken gele­den voor­speldde zijn inmid­dels bereikt. Dit week­end geven wij u de route aan die de beurzen en vooral de AEX de komende weken zal bewan­de­len uit­er­aard bear­gu­menteerd met een reeks van analy­setech­nieken van o.a. Gann en Elliott.

Jan van Gemeren

www​.gan​ntrad​er​.org

Vanaf vol­gende week wordt Mar­ket Analy­sis (2 edi­ties per week plus een forum) nog uit­ge­brei­der en omge­doopt tot 










Naast gea­vanceerde tech­nis­che analy­ses van o.a. Gann en Elliott en psy­chol­o­gis­che artikels nu ook pit­tige achter­grond analy­ses door Ype Schaap, voor­ma­lig directeur insti­tu­tion­al sales bij Kem­pen & Co. Ype neemt geen blad voor de mond en deelt me u zijn onovertrof­fen inside infor­matie. Hij geeft u ook hand­vat­en om veilig door de huidi­ge wilde beurs­gol­ven te laveren. 

Daar­naast zal in Brains & Analy­sis, naast de huidi­ge tradin­gad­viezen, ook een mod­el­porte­feuille wor­den opgenomen bestaande uit aan­de­len en tur­bos (beleg­ging­shori­zon langer dan 3 maanden).

Neem nu ook een abon­nement op Gan­nTrad­er Brains & Analy­sis, het meest veelz­i­jdi­ge weke­lijkse analyse rap­port. Meer info op www​.gan​ntrad​er​.org


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.