...

Eenheid van prijs en tijd

23 augustus 2008, 10:09 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Veel mas­ter­traders onder­zocht­en de golf­be­weg­in­gen op de aan­de­len­beurzen, maar Gann niet. Hij onder­zocht de een­heden in tijd en pri­js en legde zijn bevin­din­gen op de koersen.

Een klein deel uit de AstroWaves edi­tie van dit weekend

We hebben ons de afgelopen weken gefo­cust op de kor­tere tijdspe­ri­ode van Gann. Gann had iets met getallen. Zijn analy­ses druipen van ver­schil­lende soorten cij­fer­reek­sen die hij op aller­lei manieren met elka­ar com­bi­neerde. Veel van de cij­fer­reek­sen heeft hij gehaald uit het oude tes­ta­ment. Ver­halen over de drie een­heid en de 7 dagen waarop de aarde gemaakt zou zijn, nam hij heel let­ter­lijk. 3 en 7 zijn meester getallen. 

Een cyclus is afgerond als er bijvoor­beeld drie top­pen of drie dalen zijn gemaakt en de zeven zien we terug als het getal waarop Gann van mening was dat alle cycli zich her­halen. Het is daarom niet zo ver­won­der­lijk dan Gann zich met de Kabal­ah en met astrologie/​astronomie bezig hield. Hij deed dat wel op zijn eigen manier. De een­heden van tijd en pri­js bracht hij samen. We zien dat laat­ste bijvoor­beeld terug in de tijdspe­ri­ode die hij maak­te. Deze kor­tere tijdspe­ri­ode heeft Gann berek­end aan de hand van astrol­o­gis­che graden­bo­gen. Veel mas­ter­traders onder­zocht­en de golf­be­weg­in­gen op de aan­de­len­beurzen, maar Gann niet. Hij onder­zocht de een­heden in tijd en pri­js en legde zijn bevin­din­gen op de koersen. Gann liet zich niet ver­lei­den tot een golf­je meer of min­der. Hij richtte zich op de een­heid ervan. 


Wilt u meer weten over Gann en zijn tech­nieken? Op 1 sep­tem­ber begin­nen we met de cur­sus Cyclisch Beleggen waarin o.a. zijn the­o­rieën uit­ge­breid wor­den behan­deld en toegepast op de prak­tijk. Verder wor­den in deze uit­ge­brei­de cur­sus ook tech­nieken behan­deld van Elliott, Slo­man en Joe Ross. U kunt een uit­ge­brei­de cur­sus­fold­er down­load­en op www​.gan​ntrad​er​.org/nl bij cursussen.

Dan de korte ter­mi­jn tijdspe­ri­ode. We gaan in de korte tijdspe­ri­ode nog steeds uit van een cyclus van 60 dagen. Zolang het tegen­deel nog niet is bewezen, kun­nen we ons dus richt­en op nog een top (hoger/​lager) en een finale bodem. De top hebben we geplaatst op (leden­in­for­matie) en de bodem rond (leden­in­for­matie). Dat komt dus uit­stek­end overeen met de Fibonac­ci en de Delta cyclis­che berekenin­gen die we al eerder hebben behandeld.

Inmid­dels ont­van­gen al meer dan 7000 beleg­gers weke­lijks de gratis nieuws­brief van Gan­nTrad­er. Wilt u ook iedere week een kijk­je in de beleg­gingswereld van Gan­nTrad­er? Schri­jf dan in via www​.gan​ntrad​er​.org/nl

Deze week in de gratis nieuws­brief o.a. de valkuilen van beleggen

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.