...

De 5 duurste woningen ter wereld

6 juli 2007, 08:39 | US Markets Redactie | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Bij Forbes houden ze van straffe sta­tistieken en vergelijkin­gen en daar kun­nen wij inkomen. Daarom willen we u de 5 duurste wonin­gen ter wereld kort voorstellen. Komt dat zien, het loont de moeite. En som­mige zijn zelfs te koop, als het u mocht inter­esseren. Maar we raden u niet aan af de din­gen op deze toch al scherpe pri­jzen…


De 5 duurste wonin­gen ter wereld

Eerst een overzicht:



We begin­nen bij het minst dure stulp­je van het vijf­tal en klim­men zo op tot de kampioen.

Toprak Man­sion is eigen­dom van de Turkse zak­en­man en onderne­mer Halis Toprak.
Hij staat aan het hoofd van een inter­na­tionale hold­ing, actief op het vlak van indus­trie, han­del en dien­sten met fil­ialen in Duit­s­land, Frankrijk, Polen en het VK.


(bron: hid​den​-lon​don​.com)

Boven­staand huis­je bevint zich in de Bish­ops Avenue, dat is in het noor­den van Lon­den. Er is 8.500 m² woon­ruimte, dat is al een behoor­lijk voet­balveld. Daar­bij reke­nen we niet de verbli­jven van het per­son­eel en de gasten…
Er is een dubbele trap, een glazen lift en om zijn pot­je te (lat­en) koken beschikt onze vriend Halis over vier keukens. Ter ontspan­ning is er een sport­com­plex met zwem­bad, sauna en een Turks bad voor 20 personen. 


Water­front Estate
Bron: msn​.entopic​.com

We bli­jven in Turkse sfer­en, want in Istan­boel vind je Water­front Estate, gele­gen aan de Bosporus, de verbind­ing tussen de Zwarte en de Mid­del­landse Zee. Veel is over dit schuil­hok­je niet gek­end, zek­er niet wie er de eige­naar van is. Er zouden 64 kamers zijn en de bewoon­bare opper­vlak­te overtre­ft deze van Topraks huis­je: ruim 9.000 m² .


Mai­son de l’Amitié
Bron: i86​.pho​to​buck​et​.com

We steken de plas over en belanden hele­maal in het west­en van de VS, waar miljardair 
Don­ald Trump enkele jaren gele­den een mooi zaak­je deed. Hij kocht de won­ing van een fail­li­ete zak­en­man voor een lut­tele 31,5 miljoen euro, liet hier en daar wat bijspijk­eren en opknap­pen met een lik­je verf en nu kan hij zijn Mai­son de l’Amitié van de hand doen voor ca 100 miljoen euro. Een leuk win­st­je van 200% waart­mee eens te meer wordt het bewi­js wordt geleverd: Geld maakt geld, een natuurwet


Star­wood Estate
Bron: Forbes

In Star­wood Estate vin­den we iemand terug, die we u al eerder voorstelden, nl. prins Ban­dar bin Sul­tan Al-Waleed bin Talal bin Abdul Aziz al-Saud, Abdul Aziz voor de vrien­den. Boven­staand bun­ga­lowt­je bevin­dt zich op een lap­je grond van ongeveer 400.000 m², groot genoeg voor 50 voet­balvelden. Je kunt er over­nacht­en in één van de 15 slaap­kamers of je tanden poet­sen in één van de 16 bad­kamers. Er zijn natu­urlijk verbli­jven voor het per­son­eel, dat o.a. zorgt voor het onder­houd van de paar­den in de stallen, het bin­nen­zwem­bad en de ten­nis­baan. En voor als het vri­est, is de weg naar het huis­je ver­war­md, een mens heeft toch recht op wat com­fort, niet­waar. Laatst is bek­end ger­aakt, dat onze prins uitk­ijkt naar een ander stulp­je en dat Star­wood Estate te koop is. De kan­di­dat­en staan al te zwaaien met cheques van 103 miljoen euro. 


Updown Court
Bron: eks​press​.ee

Terug naar het VK, meer bepaald Enge­land waar al een hele tijd Updown Court staat te wacht­en op bewon­ers. Laat je niet om de tuin lei­den door al die ver­lichte ramen op boven­staande foto: dit hut­je staat inder­daad hele­maal leeg, op geregelde bezoeken van onder­houds- en veiligheidsfirma’s na. Nochtans heb je voor je 106 miljoen euro heel wat waar voor je geld: 103 kamers waar­van een groot deel uitk­ijken op het tuin­t­je van enkele hectares en vijvers. Je kunt gaan zwem­men in één van je 5 zwem­baden. Verder kan je squashen, bowlen of een bal­let­je klop­pen op je ten­nis­baan. s Avonds kan je een film­p­je meepikken in je bioscoopza­alt­je met 50 stoe­len. Je bereikt je woninkje via een marmeren oprit en je kunt er een boek lezen in je bib­lio­theek met een moza­ïekvlo­er waarin 24-karaats goud is verwerkt.

Vlak­bij is er Wind­sor Cas­tle, zodat je buurvrouw Queen Elis­a­beth II zo nu en dan eens kunt inviteren voor een kop­je thee.


En zeggen dat we in Bel­gië en Ned­er­land steen en been kla­gen omdat je voor min­der dan pak­weg 250.000 euro zo goed als geen enkele vri­js­taande won­ing meer vindt…

Jan Van Besauw 
Pub­li­cist voor US Markets
6 juli 2007.
Onder­getek­ende is een gepen­sioneerde mar­ket­ing man­ag­er. Hij schri­jft voor US Mar­kets o.m. columns, nieuws­bericht­en en artikels over uiteen­lopende onderwerpen.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.