...

3 PEAKS ... kondigt CRASH aan !!

25 juni 2006, 00:11 | Guy Boscart | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Het patroon der ver­doem­ing Tree Peaks fol­lowed by a Domed House” vol­gt nog steeds de route tot de CRASH die eraan zit te komen (althans vol­gens het patroon) … De vergelijk­ing bli­jft opzien­barend en als het patroon doorzet dan kun­nen we richt­ing 2007 nog steeds een behoor­lijke CRASH verwacht­en op de aan­de­len­mark­ten … Ten­min­ste als we de uit­gestip­pelde route bli­jven vol­gen … Het artikel heb ik nu al enkele keren van een update voorzien en toen gaf ik aan de ontwik­kel­ing ervan te bli­jven vol­gen …We zijn nu bezig met terug te keren vanaf de top met nogal wat volatiliteit, zoveel is duidelijk ..

Spookhuis­con­struc­tie op de Dow Jones index

TIP: Uit­er­aard is rea­geren op dit soort artike­len alti­jd nut­tig, twi­jfel daarom niet om uw reac­tie achter te lat­en onder­aan dit artikel.

Het is alweer enkele maan­den gele­den dat ik het artikel ” Three peaks + DOMED house tot CRASH !? ” voor het eerst op de site plaat­ste zodat na het vorderen van de tijd er weer eens naar de huidi­ge sit­u­atie kan wor­den gekeken. Wordt de uit­gestip­pelde weg verder gevol­gd? Ja dan née? … Wees gerust, alles klopt nog per­fect, het is even zoeken naar de top maar de kans dat die er nu staat is wel erg groot. De overeenkomst bli­jft wel zeer opvallend.

Uit­er­aard spookt deze titel steeds weer door ons hoofd en ik kri­jg tien­tallen aan­vra­gen om er nog maar eens een fol­lowup over te mak­en, wel hier is die dan. Het klopt dat ik het doem­sce­nario nog steeds op ons af zie komen .. Wel bli­jft het moeil­ijke hier­bij bli­jft vooral de tim­ing, een tijd­stip erop zetten bli­jft alti­jd zeer lastig .. Maar ik trek me niet terug en bli­jf dus vasthouden aan het sce­nario van een enorme dal­ing op de aan­de­len­mark­ten. Veel ontwik­kelin­gen spreken me hier­bij niet tegen, en zek­er nu de volatiliteit terug aan het keren is op de finan­ciele mark­ten na een veel te lange afwezigheid. Zou men al wat onrustiger aan het wor­den zijn? En zou de Big One” er nu echt aan zit­ten te komen?

Three peaks Fol­lowed by Do(o)med House:

Eerst laat ik nog­maals ken­nis mak­en met het befaamde top­pa­troon Three peaks Fol­lowed by Domed House” dat er toch zeer angstig uitzi­et. Het top­pa­troon bestaat zoals u hieron­der ziet (figu­ur 1) uit 28 pun­ten, eerst een topvorm­ing gemaakt door 3 pieken (top­pen) gevol­gd door een ste­vige cor­rec­tie. Daar­na vol­gt er vanaf de bodem (zie punt 10) een nieuwe ste­vige ral­ly die via de bek­ende Wall of fear” steeds verder doorzet zon­der dat er een echte pull back komt. Daar­na rond punt 23 wordt de top gemaakt gevol­gd door de dal­ing tot punt 26 en lat­er tot punt 28 waar de bodem zou moeten uitkomen. Die bodem zou dan ongeveer gelijk moeten zijn aan punt 1 en punt 10. Zie figu­ur 1 waar het niveau van punt 1, punt 10 of 14 en punt 28 op het­zelfde punt uitkomen…

Figu­ur 1

Figu­ur 2

Het ver­loop is vri­jwel iden­tiek aan dat van de the­o­retis­che chart (figu­ur 1). Punt 1 eind 1998 en punt 10 en 12 eind 2002 liggen rond de 7400 pnt en dat is dus op het­zelfde niveau. Na de bodem op punt 12 in okto­ber 2002 kwam er een ral­ly op gang die zou moeten duren tot punt 23 waar dan de defin­i­tieve top uitkomt, dat kan rond de 11.70012.000 pnt zijn waar­bij eventueel de oude top op 11.700 pnt er even aan moet geloven..

Op figu­ur 2 ziet u het ver­loop van de Dow Jones tot nu toe en daar heb ik net als in figu­ur 1 van het patroon de num­mers toegevoegd zodat u duidelijk de overeenkom­sten kunt zien. Zelf heb ik een schat­ting gemaakt van waar de pun­ten 25 t/​m 28 zouden moeten gaan lopen, dat kan wat afwijken uit­er­aard maar als we naar het patroon kijken dan kun­nen we uit­gaan van dit the­o­retis­che ver­loop. Op de chart tot op heden ziet u dat de Dow Jones in werke­lijkheid ook ongeveer die pun­ten heeft neergezet zodat de vergelijk­ing met het the­o­retis­che pad nog steeds per­fect klopt.

Het is wel een veron­trustende ontwik­kel­ing dat het plaat­je tot nog toe vri­jwel hele­maal klopt. De index lijkt nu punt 25 af te werken en kan via een dal­ing terug tot punt 26 dat rond de 10.400 pnt uitkomt. Daar­na zou er een nieuwe en laat­ste ral­ly moeten komen tot punt 27 waar een lagere top kan wor­den gemaakt. Die kan tussen de 10.700 en 10.800 pnt wor­den gemaakt. Daar­na zal de index fors terug moeten via de laat­ste en meteen ook de groot­ste dal­ing tot de 7500 pnt waar ook de bodems 1, 10 en 14 uitkomen. Deze dal­ing zal zeer heftig kun­nen zijn zodat we mogelijk de term CRASH weer mogen uit­spreken als het zover is. Een dal­ing van meer dan 3000 pnt bij de Dow Jones is extreem groot. Dat komt uit op bij­na 30% gedurende de rit en meer dan 40% vanaf de top. Het doel van punt 28 ligt dan ook op 7400 pnt, dat is ongeveer 3500 pnt onder het huidi­ge niveau van de Dow Jones index.

Beweg­ing markt onbetrouwbaar:

Het grote prob­leem is dat juist nu iedereen weer posi­tief kijkt naar de aan­de­len­mark­ten zodat men veel te snel de slechte zak­en die nog maar net achter ons liggen aan het ver­geten is. We merken ook nog steeds dat de vol­umes veel te laag bli­jven bij elke poging omhoog, duidelijk is dat er bij rally‘s weinig verkop­ers zijn. De mas­sa aan kop­ers bli­jven zoals ik al vaak heb aangegeven weg zodat het voor grote en kap­i­taalkrachtige par­ti­jen makke­lijk bli­jft om de markt naar hogere niveaus te sturen. En dit via een zeer lage volatiliteit.

De recente rally‘s gin­gen steeds gepaard met een extreem lage volatiliteit, de VIX kwam onder de 10% terecht maar nu trekt die volatiliteit weer behoor­lijk aan, de VIX staat al rond de 17%, de volatiliteit bij de Nas­daq staat zelfs al een tijd­je boven de 20%. De beweg­in­gen die de indices intra­day lieten zien bij sti­jgin­gen bli­jven ger­ing met max­i­maal 0.7 tot 1% (dit tussen hoog en laag), nu wor­den deze beweg­in­gen al wat grot­er en de afgelopen weken kre­gen we zelfs uit­sla­gen intra­day van 2 tot 3%. Er is nog vol­doende ruimte omhoog om deze volatiliteit verder te lat­en oplopen, dit kan ervoor zor­gen dat de intra­day beweg­in­gen zelfs grot­er wor­den dan die 2 a 3%. Die grote beweg­in­gen zullen nodig zijn om de laat­ste beweg­in­gen van dit patroon te realis­eren, vooral vanaf punt 23 (de top) naar punt 25 waar we nu in zit­ten en waar die volatiliteit inder­daad grof toe­nam. Vanaf punt 27 naar punt 28 waar de angst en paniek weer de over­hand zullen kri­j­gen zal dit alleen maar toe gaan nemen. Wie nog long posi­ties bez­it op wat lan­gere ter­mi­jn kan zich maar beter eens goed gaan bedenken of die nog kun­nen wor­den aange­houden of als men die toch liev­er even uit de markt neemt als het geloof in deze ontwik­kel­ing er is. Tot nog toe loopt het patroon redelijk goed mee met de the­o­retis­che figu­ur (fig 1), dat kan men niet ontken­nen. Doe er in ieder geval uw voordeel mee.…

Soms vertellen fig­uren meer dan de the­o­rie erachter:
Hieron­der ziet u het koe­pel­huis waarop de naam van dit tech­nis­che patroon op is gebaseerd. We hebben er voor u de num­mers bijge­plaatst zodat duidelijk wordt wat men pre­cies bedoeld, dat lijkt me toch een zeer duidelijke uit­leg van­waar deze naam komt.
TIP: Uit­er­aard is rea­geren op dit soort artike­len alti­jd nut­tig, twi­jfel daarom niet om uw reac­tie achter te lat­en onder­aan dit artikel.
Figu­ur 4: Domed House


Guy Boscart
© US Mar​kets​.nl
400 – 06

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.